Volledig scherm

Buurt vreest overlast van Bij Bosshart in Bergen op Zoom, er komt charme offensief

BERGEN OP ZOOM - Het Leger des Heils maakt werk van het promoten van Bij Bosshart aan het Zonneplein 32 in Bergen op Zoom.

Medewerkers voeren gesprekken met bezorgde buurtbewoners en ondernemers. Deze week vallen in de buurt flyers in de bus met uitleg over wat deze 'Bergse huiskamer' inhoudt.

De promocampagne is het antwoord van de heilsoldaten op de onrust die leeft in de buurt. Buurtbewoners vrezen de komst van dak- en thuislozen die in en rondom Bij Bosshardt gaan rondhangen. "Er is een heel verkeerd beeld ontstaan bij buurtbewoners over wat een Bij Bosshardt inhoudt. Mensen associëren het Leger des Heils met dak- en thuislozen. Op zich is dat begrijpelijk, maar Bij Bosshardt heeft daar niets mee van doen", zegt projectleider Marco Oudshoorn van het Leger des Heils. Reden voor Oudshoorn om contact te zoeken met ondernemers en omwonenden. Zo zijn er gesprekken gevoerd met verschillende ondernemers van het Zonneplein. Volgens de projectleider leiden die tot meer begrip. "Binnenkort nemen we een groepje omwonenden mee naar onze Bij Bosshardt in Papendrecht. Dan kunnen ze met eigen ogen zien wat het inhoudt."

Bij Bosshardt is en ontmoetingsplek, waar buurtbewoners elkaar beter leren kennen en gezamenlijk activiteiten kunnen ontplooien. Ze neemt de functie van verdwenen buurthuizen over.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
512 stemmen