Volledig scherm
Omwonenden hebben spandoeken opgehangen. © Hélène Schenk

Buurt is hostel Night Flight Breda beu: 'Tijd voor actie'

BREDA - Omwonenden van Breda Night Flight aan de Nijverheidssingel hebben spandoeken aan hun balkons gehangen om hun ongenoegen te uiten over de overlast die ze van de gasten van het hostel zeggen te ondervinden. "We zijn het beu.

Het is tijd voor actie", motiveert woordvoerster Patricia van den Boogaart. "We wilden er samen uitkomen, proberen tot afspraken te komen met het hostel, maar ze hebben de deur naar overleg dichtgegooid", zegt ze. "Een uitnodiging voor een gesprek op 15 augustus is afgeslagen. Dus moeten we nu naar andere middelen grijpen."

Een brainstorm met bewoners heeft een aantal teksten opgeleverd die nu te zien zijn op spandoeken: 'Nachtrust is een hel, weg met het hostel', 'Geen overlast op straat, als je bij het hostel slapen gaat', 'We worden niet blij, van nachtelijke stampij' en 'Hostel gasten opgelet, wij liggen reeds op bed'.

Manager Tina Otero was vrijdagmorgen nog niet bereikbaar voor een reactie. De gemeente Breda reageert later vandaag. Bij de politie is de afgelopen maand slechts één melding binnengekomen over één incident dat mogelijk verband houdt met overlast in de omgeving.

Lees zaterdag meer over het hostel en zijn buren in BN DeStem.

Volledig scherm
© rgbstock.com
Volledig scherm
De buren hebben spandoeken opgehangen. © Hélène Schenk
Volledig scherm
Omwonenden van het hostel hebben spandoeken opgehangen. © Hélène Schenk

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
598 stemmen