Volledig scherm
© stock.xchng

Buurt in opstand tegen Buitenplaats Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Geen grootschalig recreatieterrein op de voormalige camping Heidepol aan de Zoomvlietweg in Bergen op Zoom, op de grens met Roosendaal.

Dat is de indringende en duidelijke boodschap van omwonenden aan de gemeenteraad van Bergen op Zoom. "We zijn niet tegen een bungalowpark, maar wel tegen de grootschaligheid ervan", zegt woordvoerder Jan van Andel. Bang zijn de omwonenden ook dat als de huisjes geen succes worden, ze vervolgens volgestouwd worden met migranten. Bergse politici lieten zich deze week ter plekke informeren over wat er leeft onder de bewoners. "Bergen op Zoom zegt dat dit park een meerwaarde is voor de gemeente. Maar wij zien dat niet", aldus Van Andel.

John van Engelen is sinds 2008 eigenaar van de voormalige camping. Zo lang praat hij ook al met de gemeente over invulling van de 9,5 hectare. Hij heeft nu zijn ei gelegd: 240 recreatie-eenheden wil hij er, van een grote bungalow tot een trekkershut, van alles wat. Buitenplaats Bergen op Zoom heet zijn project. Hij wil vooral een 'eigentijds, duurzaam, comfortabel en kwalitatief hoogstaand terrein' ontwikkelen. "Mensen willen comfort en luxe tegenwoordig."

Lees donderdag meer in BN DeStem.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
789 stemmen