Volledig scherm
© stock.xchng

Buurt camping Heidepol naar rechter vanwege nieuwe ontwikkelingen

BERGEN OP ZOOM - De buurt rond de voormalige camping Heidepol, op de grens van Roosendaal en Bergen op Zoom, is naar de Raad van State gestapt over het plan voor Buitenplaats Bergen op Zoom. Veel te grootschalig, ‘veel losse eindjes’ en daardoor rechtsonzekerheid, zeggen de bewoners, zowel Roosendalers als Bergenaren.

Buitenplaats is het plan van ondernemer John van Engelen voor een recreatiepark met 240 eenheden, van recreatiewoning tot trekkershut op de plek van voorheen Heidepol. De Bergse gemeenteraad stemde er, zij het aarzelend, eerder dit jaar mee in. Maar legde wel de nodige beperkingen aan Van Engelen op. Zoals ‘slechts’ 153.000 overnachtingen per jaar. En daar legt hij zich niet bij neer, zegt hij. „Op basis van het aantal huisjes en de grootte ervan kom ik uit op 180.000 a 190.000 overnachtingen”, laat hij weten. Genoeg voor hem om ook beroep aan te tekenen bij de Raad van State. Dat de bewoners dat om de omgekeerde reden doen, is voor hem geen verrassing, laat hij weten. „Dat is het mooie van democratie”, doet hij laconiek over het verzet van de buurt.

„We zijn niet tegen ontwikkelingen op die plek, wel tegen de grootschaligheid”, vertellen Linda van Gastel en René de Ruiter, woordvoerders van de omwonenden rond het voormalige campingterrein. „Je kijkt hier straks naar een complete woonwijk als het doorgaat.”

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
464 stemmen