Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Buurman steekt buurvrouw om blaffende hond

BREDA/ROOSENDAAL – Het was vrijdag en het was lekker weer. Een inwoonster van Roosendaal en haar echtgenote hadden op die juli-avond in 2015 een zwembad opgezet in de brandgang. Twee neefjes die op bezoek waren, wilden daar wel in. Maar de vrouwen hadden buiten hun buurman gerekend, die één van hen verwondde met een mes.

"Hij discrimineert en treitert ons al acht jaar’’, schreef de vrouw in een slachtofferverklaring, die gisteren in de rechtbank werd voorgelezen. De lesbiennes denken dat het door hun geaardheid komt.

De 59-jarge buurman F. de K. ontkent dat. Volgens hem maakt de hond van de vrouwen hem gek met zijn geblaf. "Ze werken hele dagen en laten dat beest alleen’’, zei hij toen hij zich gisteren in Breda voor drie rechters moest verantwoorden.

Op die bewuste avond zou één van de buurvrouwen met de hond in het zwembad hebben gezeten. Hij maakte een rotopmerking tegen haar, waarna de andere buurvrouw hem over de schutting zou hebben aangesproken. Ze zou iets hebben gezegd als: "Dat moet je maar eens in de brandgang komen zeggen.’’

Daarop liep hij richting het zwembad. De hond, die op hem af kwam, gaf hij een trap. "En wat er vervolgens gebeurd is…’’ De man zegt het zich niet te kunnen herinneren.

Volgens het slachtoffer schopte hij ‘zomaar, uit het niets’ hun hond in elkaar. Dat was voor haar reden om met een bezemsteel op hem af te stappen. "Toen haalde hij twee keer met een mes uit naar mijn hals.’’ Ze had pas in de gaten dat ze was geraakt toen ze voelde dat haar hals nat was. Enkele buurtbewoners waren getuige van het voorval en probeerden de twee zelfs uit elkaar te halen. De officier van justitie eiste 160 uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke celstraf tegen de man. Hij was alweer op vrije voeten en ze wil hem niet terug naar de gevangenis sturen. Hij volgt intensieve therapie voor de borderline stoornis waaraan hij lijdt. Sinds hij uit de gevangenis is, laat hij de buurvrouwen met rust. "En gelukkig gaat meneer verhuizen’’, zei de officier.

Uitspraak over twee weken.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
52 stemmen