Volledig scherm
© Thinkstock

Buurman grijpt vrouw in rolstoel bij keel, slachtoffer belandt met hoofd tegen muur

BREDA - Een man heeft maandagochtend een buurvrouw die in een rolstoel zat bij de keel gegrepen. Zij viel en belandde met haar hoofd tegen een muur. Dat gebeurde in een woning aan de Sint Ignatiusstraat in Breda, aldus een woordvoerder van de politie.

De man was bij de vrouw aan de deur geweest om te klagen over overlast. Stefanie Lakens, een vriendin van de vrouw die tevens pgb-zorg biedt, was op dat moment in de woning van de vrouw om haar huis te poetsen. Lakens deed de deur voor de man open.

Volgens Lakens gaat het om een familielid van de buren, een man die met enige regelmaat voor problemen zorgt. Ze zegt niet te weten op wat voor overlast hij doelt. "Toen ik open had gedaan en vroeg wat hij precies last van had, kwam mijn cliënt met haar rolstoel de gang inrijden. Daarop viel de man haar aan en greep hij haar bij de keel. Ze viel op de grond en stootte haar hoofd. Dit gebeurde tot twee keer toe. Daarna ging de man weg en hebben wij de politie gebeld. Die was er in twintig minuten later en heeft toen de man aangehouden."

De man woont niet in het complex maar was er op bezoek bij zijn moeder, zegt Lakens. Volgens Lakens heeft de politie gezegd dat de man niet langer dan zes uur vastgehouden kan worden. "Mijn vriendin is nu naar haar ouders gevlucht. Ze durft niet meer alleen thuis te blijven."

Lakens zegt dat al diverse malen over de situatie aan de bel is getrokken bij de woningcorporatie en bij de politie. "Hij heeft wel eens een tijdje een complexverbod gehad geloof ik. Maar de woningcorporatie zegt verder niets te kunnen doen omdat hij geen huurder is, slechts een bezoeker."

Omdat haar vriendin zich niet veilig voelde, had ze al camera's opgehangen bij haar deur, vertelt Lakens. Lakens gaat morgen met haar cliënt, tevens vriendin, overleggen hoe het nu verder moet. "We weten het eerlijk gezegd even niet." Met de belaagde vrouw, die niet met haar naam in de krant wil, gaat het naar omstandigheden redelijk, zegt Lakens. "Ze heeft flinke hoofdpijn en wat pijn bij het slikken, maar verder valt het gelukkig mee."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
849 stemmen