Volledig scherm
© Thinkstock

Burger King mag geen reclamemast plaatsen in Breda, McDonald's mag tweede mast zetten bij Breepark

BREDA - Burger King mag wel een nieuwe vestiging openen op het Bagven Park (bij de Meubelboulevard) in Breda, maar de gemeente staat niet toe dat de hamburgerkoning ook een 45 meter hoge reclamemast in de omgeving van dat gebouw plaatst. Althans: het college van B en W stelt de raad voor op deze plek niet aan zo'n zuil mee te werken.

Aan de andere kant van de stad, op evenemententerrein Breepark, kreeg concurrent McDonald's wél toestemming om een tweede reclame-uiting (een 35 meter hoge mast) te plaatsen. Tot onvrede van de omwonenden in het buitengebied tussen Bavel en Dorst. Zij stellen dat je wel heel slechtziend moet zijn om de enorme 'M' te missen die al op de veertig meter hoge reclamezuil (de Bontemast) bij de ingang van Breepark staat.

Waarom, vraagt de buurt zich af, moet er in hun landelijke woonomgeving dan ook nog een verlichte mast van 35 meter komen? "Handig als je in de wintermaanden de hond 's avonds uit moet laten", klinkt het cynisch vanaf de Dorstseweg.

De reactie van McDonald's: "Vanaf de entree van Breepark viel ons restaurant volledig weg achter het grote gebouw van Kinepolis. Toen dat gebouw uiteindelijk ook nog veel hoger werd dan beoogd, hebben wij een vergunning gevraagd voor een hogere mast."

De gemeente toetst aanvragen voor dit soort reclamemasten aan het geldende bestemmingsplan, dat vastlegt wat in een bepaald gebied wel en niet mag. "De aangevraagde reclamemast van Burger King op het Bagven Park paste niet in het bestemmingsplan", zegt een woordvoerder.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen