Volledig scherm
Autospiegel. ANP

'Burgemeester van Loonstraat Steenbergen nu veel gevaarlijker'

STEENBERGEN – Bewoners willen dat gemeente opnieuw kijkt naar de verkeerssituatie in de Burgemeester van Loonstraat. 'Ze rijden hier veel te hard.'

Heel mooi, zoals de Burgemeester van Loonstraat er na de grondige opknapbeurt in november bijligt, vinden de bewoners. Maar de veranderingen, zoals de komst van parkeerhavens aan weerszijden van de straat, blijken in de praktijk ook grote nadelen te hebben. Dat vindt een grote groep bewoners van deze Steenbergse straat van wie Cindy de Ron zich als kartrekker heeft opgeworpen. "De straat is een stuk smaller geworden", begint ze, "met als gevolg dat verkeer van beide kanten op drukke tijden heel moeilijk langs elkaar heen komt."

Er komt net net een grote tractor aan die naar een lege parkeerplaats voor haar huis uitwijkt om tegenliggend verkeer voorbij te laten. "Kijk", zegt ze, "op een rustige tijd overdag zoals nu zijn er parkeerplaatsen leeg. Maar als iedereen 's avonds weer thuis is, kan het verkeer niet meer uitwijken."

En wat gebeurt er dan? De Ron: "Auto's proberen het toch. Daarom zijn er sinds november al 21 zijspiegels van geparkeerde auto's afgebroken. Bij de auto van een van de bewoners is dat al drie keer gebeurd."

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
872 stemmen