Volledig scherm
© Thinkstock

Burgemeester van Breda probeert wc-ruzie te sussen

BREDA - Een wethouder die de deur van het toilet dichthoudt in het café, omdat een hockeyclubvoorzitter hem achtervolgt met het verhaal dat het beleid richting zijn club niet deugt. Het lijkt een dorpsrel, maar het gebeurde vorige week woensdag gewoon in de stad Breda. Burgemeester Paul Depla gaat nu proberen de kou uit de lucht te halen.  

Op woensdagavond ging wethouder Paul de Beer na afloop van een commissievergadering nog een biertje drinken in café Publieke Werken. Daar komt Peter van der Meulen op hem af. De voorzitter van Hockeyclub Prinsenbeek was als toeschouwer bij de vergadering geweest, waar een nota over sportaccommodaties werd besproken. Hij had vanaf de publieke tribune zijn ongenoegen al geuit: hij vindt dat zijn club benadeeld wordt als het gaat om onderhoudskosten en subsidie. „Ik vond dat De Beer in de vergadering niet inging op onze visie,” zegt Van der Meulen.
Hij besluit daarop naar Publieke Werken te gaan, wetende dat politici daar vaak nog iets gaan drinken. Daar schiet hij De Beer aan en legt hem nog een keer uit waar de schoen wringt. Omdat er tussen Van der Meulen en De Beer al vaker contact over de kwestie is geweest, wil de laatste na enkele minuten het gesprek beëindigen. „Dat heb ik meerdere keren herhaald, maar hij ging maar door. Toen ben ik weggelopen en naar het toilet gegaan.”

Van der Meulen loopt De Beer achterna. „Omdat hij nergens op in ging, wilde ik mijn verhaal doen”, aldus Van der Meulen, die de wethouder ook op het toilet wilde volgen. De Beer: „Toen heb ik de deur dichtgehouden omdat ik niet met hem in een kleine ruimte wilde zijn. Het was vrij intimiderend.”

Lees meer in BN DeStem van woensdag 6 juli.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
119 stemmen