Volledig scherm
Burgemeester Petter van Bergen op Zoom

Burgemeester Petter van Bergen op Zoom: Vervelend dat iedereen iets van je woning vindt

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter en zijn vrouw Elma wonen per 1 september definitief in Bergen op Zoom, in een eigen koopwoning op de Bergse Plaat. Het huis in Woudrichem, de vorige standplaats van Petter, is na drie jaar, eindelijk verkocht. "Dat heeft letterlijk en figuurlijk veel gekost, maar dat hebben we er voor over", bekent hij eerlijk.

Hij wilde per se een eigen huis kopen. Want dat is pas een echt thuis, vindt hij. "Het vervelende is dat iedereen zich met je huisvesting gaat bemoeien. Dat mensen twijfelen aan je goede intenties, dat ze zeggen: die gaat snel weer wat anders doen." Terwijl zijn insteek is en was: honderd procent commitment voor Bergen op Zoom, zegt hij. "Maar het huis in Woudrichem was lastig te verkopen." Want het is een huis in de hogere prijsklasse. "En we wilden niet onder water komen te staan."

Petter is sinds september 2013 burgemeester van Bergen op Zoom. Al een jaar na zijn aantreden wilde Petter in Bergen op Zoom kopen. Hij vroeg medewerking van de gemeenteraad voor een tweede hypotheek voor een huis in de stad.

Daar ontstond zoveel reuring over in de raad dat hij dat plan snel weer liet varen. Hij ging huren. Betrok een woning aan de Portugalstraat. "Maar in een gestoffeerde huurwoning voel je je nooit zo thuis als in een eigen koopwoning."

Lees woensdag meer in BN DeStem editie Bergen op Zoom

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
798 stemmen