Volledig scherm
© Thinkstock

Burgemeester Boelhouwer van Gilze en Rijen overweegt gebiedsverbod voor verdachten kermisruzie

GILZE-RIJEN - De jongens die vrijdagavond op de kermis op het Steenakkerplein in Gilze een groep andere jongens aanvielen en een van hen van zijn jas beroofden krijgen volgend jaar eventueel een gebiedsverbod gedurende de kermisdagen. Die mogelijkheid is volgens burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen nadrukkelijk in beeld.

,,Wij hebben daar goede ervaringen mee na vorig jaar op de kermis in Rijen", zegt Boelhouwer .,,Dat is een buitengewoon efficiënt instrument. Toen is dat ons uitstekend bevallen. Ik heb dat in mijn repertoire." Als eerstverantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid is de burgemeester bijgepraat door zijn ambtenaren. ,,In eerste instantie is de politie aan zet. Die is daar buitengewoon goed voor uitgerust. Maandag zal ik worden bijgepraat. Dan krijg ik ook te horen wie het betreft."

Rivaliteit
Volgens Boelhouwer is er altijd wel wat rivaliteit tussen Gilze en Rijen. ,,Maar het is jaren geleden dat er meer is gebeurd dan wat droge klappen. Het baart me zorgen dat dat nu weer oppopt." Van de acht aangehouden jongens komen er zeven uit Rijen en een uit Tilburg.

Vorig jaar was er onenigheid op de Rijense kermis, maar die had volgens Boelhouwer niks te maken met rivaliteit tussen Gilze en Gijzen. Het baart hem wel zorgen dat er nog zeer jonge jongens bij betrokken zijn. Een stevig gesprek met hun ouders behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Ook dat zit in mijn repertoire."

Vechtpartij
Op vrijdagavond werden verschillende jongeren mishandeld door een groep van 25 jongeren. Zij waren gewapend met stokken en met bivakmutsen op naar op de slachtoffers afgestapt. Daarbij werden sommige van hen spullen beroofd.

Een politiewoordvoerder gaf eerder op zaterdag aan dat de vechtpartij mogelijk het gevolg was van een opstootje eerder in de week. Hij gaf ook aan dat agenten extra alert zullen zijn zaterdagavond, maar dat de politie niet verwacht dat nog meer jongeren het risico zullen nemen om aangehouden te worden.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen