Volledig scherm
Een muur van restaurant Frascati aan de Voorstraat staat 12 centimeter over de grens met de buurman.

Burengeschil Willemstad: vergunning van muur deugt wél, oordeelt rechter

DEN HAAG/WILLEMSTAND - De eigenaar van een monumentaal pand aan de Voorstraat in Willemstad klaagt ten onrechte over de bouwvergunning van zijn buren, restaurant Frascati. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Buurman H. Weijters stapte in april naar de hoogste bestuursrechter om een uitspraak te vragen tegen de gemeente Moerdijk. Die zou eigenaar J. Timmermans van Frascati een vergunning hebben gegeven waarvan niets deugt. Daarmee werd een uitbreiding van het restaurant en een aanbouw gelegaliseerd. Volgens Weijters is er gebouwd op het fundament van zijn pand.

Hij meent ook dat Frascati kan gaan instorten. In februari dit jaar heeft de gemeente nog een controle uitgevoerd bij het restaurant in Willemstad. Daarbij zijn de scheuren in de noordgevel van het pand beoordeeld. Volgens de Raad van State heeft de buurman niet aannemelijk gemaakt dat het pand kan instorten.

Of er gebouwd is op eigendom van Weijters laat de Raad van State in het midden, maar het lijkt er niet op, aldus de hoogste bestuursrechter in Den Haag.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
291 stemmen