Volledig scherm
Maquette van het te bouwen pand. Zo moet het er straks uitzien. © Majda Ouhajji

Buren tegen bouwplan Villa Moors in Steenbergen

DEN HAAG / STEENBERGEN - Twee overburen vinden het woning- en winkelbouwplan rondom Villa Moors in Steenbergen te veel van het 'goede', zo bleek gisteren tijdens een rechtszaak in Den Haag. De gemeente Steenbergen en ontwikkelaar Buuron willen aan de Vestinghlaan en de Lindenburghlaan een gebouw met achttien luxe appartementen en twee grote winkelruimtes bouwen.

De reeds verkochte woningen komen op de bovenste bouwlagen en de winkels op de begane grond. In de monumentale villa zijn reeds vijf woningen gebouwd. Volgens overbuurman Johan van Dalen is het bouwplan veel te massaal voor de omgeving. Er komen maximaal drie bouwlagen met een hoogte van 14 meter en nog een liftkoker van 15 meter.

"Nu kijk ik vanuit mijn woning over het villaterrein heen, straks kijk ik tegen een hoge gevelwand die bovendien nog eens meters dichter bij mijn woning komt. Straks zit er nog minder dan 20 meter tussen mijn woning en de Villa Moors-nieuwbouw", aldus buurman Van Dalen. Volgens de gemeentewoordvoerder past de nieuwbouw prima in het centrum van Steenbergen en is het zeker niet te massaal.

Rechter en staatsraad Nico Koeman zette een paar vraagtekens bij de geplande parkeerplaatsen en grote winkelruimtes. Volgens omwonende Van Dalen zijn er in Steenbergen zat leegstaande winkels en zijn twee nieuwe grote winkels niet nodig.

Die leveren bovendien nog een hoop verkeers- en parkeerproblemen op. De gemeentewoordvoerder van Steenbergen wees op een onderzoek waaruit zou blijken dat er vooral nog behoefte is aan winkels met een vloeroppervlak van 500 m2 en groter. "En die zijn hier gepland. Bovendien hebben we al een gegadigde voor één van de winkels", aldus de Steenbergse woordvoerder.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
37'
1-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1009 stemmen