Volledig scherm
werkgroep biomineralen is tegen komst van de biomineralenfabriek in roosendaal © foto peter van trijen / pix4profs

Buren bang voor stank en bacteriën van biomineralenfabriek Roosendaal: 'Hier geen varkenspoep!'

ROOSENDAAL - Bezorgde buren van de nieuwe biomineralenfabriek aan de Potendreef vragen de gemeente Roosendaal onderzoek te doen naar de effecten van de fabriek op gezondheid en milieu. Dit ondanks dat zo'n onderzoek niet verplicht is bij het verlenen van de vergunning.

Naast de afvalverbranding van SUEZ komt een fabriek waar gedoogde varkensmest verder wordt uitgedroogd tot mestkorrels.

"Dit is te veel een experiment. Niemand kan ons vertellen hoeveel geurhinder wij krijgen en hoeveel overgebleven bacteriën van die varkenspoep straks uit de schoorstenen komen, die onze gezondheid kunnen bedreigen", zegt Will Vermeulen van de Werkgroep Biomineralen. Om hun te waarschuwen heeft de groep een brief geschreven aan het Bravis ziekenhuis en de GGD in Roosendaal.

Volgens de gemeente is er geen Milieu Effecten Rapportage (MER) nodig. Dat wordt nog eens bevestigd door wethouder Cees Lok in een brief aan de SP, die daarover vragen had gesteld.

'Het staat omwonenden vrij om een dergelijk onderzoek aan de GGD te vragen', aldus Lok. Hij herhaalt dat het opstellen van een MER niet noodzakelijk is en dat de gemeente geen gezondheidsonderzoek zal (laten) doen.

Lees het hele verhaal vrijdag in BN DeStem

Like BN DeStem Roosendaal op Facebook

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen