Volledig scherm

Buitentrouwlocatie bij Volksabdij Ossendrecht hoort vrijdag het eerste jawoord

OSSENDRECHT - Nee, flauw kun je ze niet noemen, de vier medewerkers van de Volksabdij.

Want hoewel ze stuk voor stuk tot op hun hemd nat zijn geregend, wordt er stug doorgewerkt aan de buitentrouwlocatie op het terrein. Niet dat ze veel keus hebben, want alles moét vrijdag klaar zijn. Ruud de Weert van de Volksabdij: "Dan hebben we – als het weer het tenminste toelaat – onze eerste trouwerij buiten."

Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de Volksabdij in vervulling: dat er weer getrouwd kan worden op de plek waar vroeger ook al huwelijken werden voltrokken. Het trouwplekje staat namelijk op de resten van het altaar van de oude abdij. De Weert: "Toen die resten twee jaar geleden weer tevoorschijn kwamen, wisten we: dit moét onze buitentrouwlocatie worden."

Elkaar het jawoord geven in de buitenlucht wint de laatste jaren aan populariteit, zegt De Weert. "We hebben dit jaar alleen al 35 trouwerijen op de Volksabdij en steeds vaker krijgen we daarbij de vraag of het niet buiten kan. Ik denk dat we hier straks best een mooi plekje hebben."

De buitenkapel is onderdeel van de grootschalige opknapbeurt van het Ossendrechtse terrein. Eerder werd de natuur rond de oprijlaan al opgeknapt en werd het grote houten kruisbeeld weer terug zichtbaar gemaakt.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van woensdag.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
813 stemmen