Volledig scherm
© Politie

Buitengebied Wouwse Plantage ideale locatie voor afvaldump

WOUWSE PLANTAGE - Koelkasten en tv's worden gedumpt buiten de kom van Wouwse Plantage. Het buurtpreventieteam is de rotzooi beu: 'Waar houdt dit op?'

Phil Quik, coördinator buurtpreventieteam Wouwse Plantage, stoort zich eraan dat er wekelijks afval gedumpt wordt in het buitengebied. "Dit wordt een steeds groter probleem", geeft hij aan. De beruchtste locatie is de Wildertsedreef ter hoogte van de Schouwenbaan in Wouwse Plantage.

"Hier wonen weinig mensen. Deze bocht is onoverzichtelijk en dus een ideale dumplocatie. Wekelijks vinden we hier wel rotzooi. Eerder deze maand zelfs de restanten van een wietkwekerij met verlengsnoer en al", aldus Quik. Een woordvoerder van de gemeente Roosendaal bevestigt dat deze locatie bekend staat als dumpplek.

"Onze inspecteur handhaving komt hier met regelmaat. Via de beter BuitenBeterapp houden wij bij waar er iets wordt achtergelaten. We ruimen alles zo snel mogelijk op. Anders nodigt dit mensen uit om hun afval erbij te zetten."

Met 28 vrijwilligers controleert het buurtpreventieteam alle locaties in en rondom Wouwse Plantage. Quik: "Het is een bosrijk gebied. Dit maakt het voor de buurtwachten onoverzichtelijk om alles goed te zien. Als we afval vinden maken we een melding via de BuitenBeterapp van de gemeente Roosendaal. Zij komen dan dezelfde dag opruimen."

Het vervelendste is volgens Quik dat iedereen weet om welke locatie het gaat, maar er niet veel tegen gedaan kan worden. "De politie heeft aangegeven dat het te gevaarlijk is voor ons om zelf 's nachts te gaan patrouilleren. Het enige wat we kunnen doen is extra alert zijn op vreemde auto's en altijd alles melden.

Lees maandag meer in BN DeStem.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
113 stemmen