Volledig scherm
De medewerkers en kinderen van de buitenschoolse opvang Ratjetoe in Putte zijn blij met de nieuwe ruimte. De opvang zit nu onder een dak met basisschool Op Dreef. FOTO TONNY PRESSER/pix4profs

Bso ratjetoe in Putte begint schooljaar in nieuwe ruimte

PUTTE - Buitenschoolse opvang (bso) Ratjetoe in Putte heeft sinds vorige week een nieuw onderkomen. Tot aan het eind van het vorige schooljaar zat Ratjetoe in een gebouw naast basisschool Op Dreef in Putte, maar sinds vorige week maandag zit de bso onder een dak met Op Dreef.  

Dit naar het voorbeeld van basisschool De Meulenrakkers in Ossendrecht. „Werkt veel prettiger”, zegt Barbara Hoofs van Ratjetoe.
De nieuwe ruimte beschikt over een modern keukenblok en een klimaatbeheersingssysteem. Ze vindt, net als haar collega Lotte van der Spek, dat het nieuwe lokaal veel ruimtelijker aandoet. Doordat er minder leerlingen zijn op Op Dreef kwam deze ruimte vrij en werd besloten om de buitenschoolse opvang in de school onder te brengen.

Ratjetoe was en blijft een onderdeel van kinderopvang Zuidwesthoek die kinderopvangplekken in heel de gemeente Woensdrecht heeft. Dagelijks maken ongeveer tien Putse kinderen gebruik van de bso. „Behalve op donderdag dan hebben we achttien kinderen te gast”, legt Hoofs uit.

De kinderen kunnen vanaf het moment dat ze naar de basisschool gaan, terecht bij de bso. „Ze zijn bij ons van 15.00 tot 18.00 uur.” Maar dat wil niet zeggen dat de kinderen dan de hele dag in het lokaal zitten. „We hebben ook goede contacten met het Putse verenigingsleven. Een aantal van onze kinderen brengen we bijvoorbeeld naar tafeltennisles of gymnastiekles en weer anderen gaan op donderdag dansles nemen in het naast gelegen multifunctioneel centrum De Biezen.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
73 stemmen