Volledig scherm
Samarbete © Archieffoto BN DeStem

BSD wil meer uitleg over verkoop scoutinggebouw Samarbete in Halsteren

HALSTEREN - De Bergse Sociaal Democraten (BSD) willen opheldering over de verkoop van scoutinggebouw Samarbete aan de Beeklaan in Halsteren.

Dat schrijft raadslid Louis van der Kallen in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom.

Van der Kallen heeft de verkoopdocumenten ter inzage gevraagd, maar die roepen bij hem alleen maar meer vragen op. Zo is het voor de BSD'er nog steeds niet duidelijk voor wat voor bedrag het scoutinggebouw nu precies is verkocht.

Daarnaast worden er volgens hem verschillende perceeloppervlakten in de overeenkomsten gehanteerd. "In de bij de notaris gepasseerde verkoopakte wordt 2.725 vierkante meter verkocht, maar bij de koopovereenkomst en de hypotheekakte wordt 2.755 vierkante meter vermeld. Wat is nu waar en hoe zijn die verschillen te verklaren?"

De gemeente Bergen op Zoom verkocht Samarbete eerder dit jaar onder de marktwaarde aan scouting Jeanne d'Arc in Halsteren. De scouts troefden onder anderen Diane van den Kieboom af, de vrouw van BSD-raadslid Piet van den Kieboom. Die wilde in het gebouw een zorgonderneming beginnen.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen