Volledig scherm
In september zakte een 1.600 kilo wegende maaimachine door de brug in het Zaartpark. Binnenkort wordt de brug hersteld. foto Martijn Schraven

Brug Bredase Zaartpark wordt 'eindelijk' opgeknapt

BREDA - De brug in het Bredase Zaartpark waar op 23 september vorig jaar een grasmaaier doorheen zakte, wordt in de komende twee maanden gerepareerd. "Eindelijk", vindt buurtbewoner Rob Machielsen. "Het zal tijd worden dat die lelijke hekken verdwijnen. We komen regelmatig in het park om samen met de kinderen de eendjes te voeren en dan is het toch jammer te zien dat je woonomgeving niet beter onderhouden wordt."

In december liet de gemeente weten dat de loopbrug in het voorjaar hersteld zou worden. Liever gezegd: loopbruggen, want er is een tweede, kleinere brug die eveneens al bijna een jaar niet begaanbaar is.

Een gemeentewoordvoerder zegt over de vertraging: "Naast het doorlopen van de aanbestedingsprocedure heeft ook de aansprakelijkheidsvraag enige tijd in beslag genomen. Tenslotte moeten dergelijke grotere werkzaamheden qua planning en uitvoering ook altijd worden afgestemd met andere projecten, werkzaamheden en plannen in een wijk."

Over wie de schade moet betalen en de afspraken die over de aansprakelijkheid hebben gemaakt, zijn geen details bekend.

Lees woensdag meer over de brug in BN DeStem

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
49 stemmen