Volledig scherm
EPA

Broodjeszaak Subway vestigt op terrein De Krogten in Breda

BREDA - Op bedrijventerrein De Krogten in Breda opent 10 september een nieuwe vestiging van Subway. Het is de vierde Subwayzaak in Breda na vestigingen op de Houtmarkt, Stationsplein en de Woonboulevard.

De broodjeszaak is een initiatief van het naastliggende garagebedrijf Tyrex. Dat hield een crowdfundingsactie om de benodigde twee ton voor de realisatie van een Subway in te zamelen. "De combinatie is een beetje vreemd", erkent Sarah Nuaimy van Tyrex. "Een garagehouder die ook een broodjeszaak runt. De banken twijfelden, durfden de financiering niet aan."

Maar man Mustafa Nuaimy en zij geloofden in de combinatie. "Met ons bedrijf werken we met een nieuwe eco-formule, waarbij we zoveel mogelijk duurzaam werken. We zochten naar passende formules. Toen we erachter kwamen dat er weinig eetgelegenheid was in de buurt, besloten we daarop in te springen. Subway sluit aan bij onze formule."

Onderzoek naar de behoefte wees uit dat ook anderen een eettent op het bedrijventerrein wel zagen zitten. Momenteel wordt het pand van voormalig ATU verbouwd tot horecagelegenheid.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
113 stemmen