Volledig scherm
De winnaars van de Breda Breepark Challenge/Classic, van links naar rechts: Megan Arens (klasse 1), Axel Roks (categorie 4), Boris Romers (categorie 7) en Max Mosmuller (categorie 6). foto Else Loof/Pix4profs

Breepark Challenge met finish op Bavelse Berg een schot in de roos

BREDA - Burgemeester Joerie Minses van Alphen-Chaam loste gistermiddag op het Chaamse Marktplein om klokslag 13.00 uur het startschot voor de allereerste Breda Breepark Classic.

Initiatiefnemer Servais Knaven bestuurde de voorrijauto op voor hem bekend terrein. Hij won er in 2001 en 2003 de befaamde Acht. Zo'n vijftig wielrenners in de leeftijd van veertien jaar, waaronder plaatselijk favoriet Jaap Roelen, begonnen in Chaam aan een eenendertig kilometer lange wedstrijd. Ook een zoon van oud-prof Erik Dekker was er bij.

"Daar rijdt de toekomst van Nederland", constateerde wielerkenner Kees van den Broeck. Door de karavaan van volgwagens en motoren was de sfeer van de Acht van Chaam even terug. Het peloton verdween snel in de Ulicotenseweg om uiteindelijk te finishen bovenop de Bavelse Berg. De andere startplaatsen waren Galder, Ulvenhout en Bavel.

Hoe jonger de wielrenners hoe dichter ze bij de finish startten. Er schreven zich bijna driehonderd jongeren in.

Lees maandag meer over de Breepark Challenge in BN DeStem

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1012 stemmen