Volledig scherm
© Thinkstock

Bredase voetballer van Barca krijgt 400 euro boete voor knokken bij Unitas

BREDA / GORINCHEM - Een 21-jarige voetballer uit Breda moest zich dinsdag bij de politierechter in Rotterdam verantwoorden voor het uitdelen van een aantal vuistslagen aan een speler van voetbalclub Unitas uit Gorinchem. De Bredanaar kreeg een boete van 400 euro.

De evenoude voetballer uit het tweede elftal van de Gorinchems voetbalclub nam het vorig jaar maart tijdens de wedstrijd tegen het derde elftal van Barca uit Breda op voor een medespeler, die door de Bredanaar werd belaagd. Hierop richtte de agressieve voetballer zijn woede op de Unitas-speler. Die kreeg klappen.

Na inschakeling van de politie bleek de met rugnummer 10 spelende Barca-speler aanvankelijk moeilijk op te sporen. De vechtjas had de naam opgegeven van de doorgaans met rugnummer 10 op zijn shirt spelende voetballer, die ziek thuis zat. Hoewel hij niet speelgerechtigd was, verving hij die.

Aanvankelijk bood justitie de Bredanaar, die zichzelf bij de politie meldde, voor de mishandeling een geldboete van 350 euro aan om de gang naar de rechter te voorkomen. Hoewel de 'illegale' speler instemde met de transactie, maakte hij niet het boetebedrag over. "Dat moet door miscommunicatie zijn fout gelopen", meldde zijn advocaat de rechter.

De verdachte was zelf niet naar de rechtszaal gekomen. De raadsman: "Hij begon vandaag bij een nieuwe werkgever en wilde de aanklacht liever geheimhouden."

De officier van justitie stelde dat de voetballer zijn kans op een boete heeft verspild en eiste voor de geweldpleging nu een werkstraf van 40 uur tegen. Maar de politierechter volgde het advies van de raadsman en legde alsnog een boete op.

Omdat de voetballer niets had ondernomen om het eerder overeengekomen bedrag te betalen, verhoogde hij het boetebedrag naar 400 euro.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
895 stemmen