Volledig scherm
Nico Jongenelen achter de piano in 2004.

Bredase verenigingsman Nico Jongenelen op 84-jarige leeftijd overleden

BREDA - Dirigent, leraar, prins carnaval en voetballer Nico Jongenelen is op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Breda overleden.

Dat is zaterdag  bekend geworden. Jongenelen stond bekend als een actieve verenigingsman die zich onder meer inzette voor voetbalclub Baronie, carnavalsvereniging BCV, amateurfestival de KAM en de Bredase Revue.

Jongenelen werd op 26 januari 1932 geboren in de voormalige gemeente Ginneken en Bavel. Als kind zong hij in het koor van de Sacramentsschool. Hij speelde bij voetbalclub de Baronie. Jongenelen was werkzaam in het onderwijs, onder meer bij de Katholieke Technische School de KTS (tot 1987). Op carnavalsgebied zette hij zich in voor de BCV, Raad van Elf, het Gulden Bal en was van 1976-1978 prins carnaval.

Hij bestuurde het Kielegat als prins Nico de Mus. Met de Schola Gregoriana Ulvenhout won hij de eerste prijs op het Internationaal Koren Festival in 1992. Verder was hij repetitor bij het Bredaas Mannenkoor en dirigent van het Gregoriaans koor in Ulvenhout en het Bethlehemkoor in de Haagse Beemden. In zijn laatste jaren was Jongenelen door ziekte minder actief en verbleef in verzorgingshuis St. Elisabeth in Breda.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
547 stemmen