Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Bredase veelpleger krijgt 160 dagen cel voor stelen M&M's en Tom Tom

BREDA - De uiteindelijke buit van een matineuze strooptocht langs een rij geparkeerde auto's aan de J.F. Kennedylaan in Breda was niet om over naar huis te schrijven: één zakje M & M's, een muntje van een golfclub in Utrecht en een Tom Tom. 

Toch moet een Bredase veelpleger daarvoor stevig boeten: 160 dagen onvoorwaardelijk. De 52-jarige gekende heroïnejunk heeft namelijk tijdens zijn vroege strooptocht op 22 december 2015 met zijn schroevendraaier ook nog eens veel schade aangericht.

Heel wat zijruitjes veranderden in glassplinters. Dankzij een oplettende buurtbewoner werd de inbreker op heterdaad betrapt. Tijdens de eerdere zitting bekende hij overigens alles. De rechtbank veroordeelt hem tot een celstraf gelijk aan het voorarrest: 160 dagen. Daar komen nog 60 dagen bij van een andere, voorwaardelijke straf.

Zijn advocaat had gepleit voor reclasseringstoezicht en opvang in een speciale woonvoorziening. De rechtbank ziet daar weinig heil in omdat een eerdere opname in een inrichting voor stelselmatige daders geen soelaas heeft geboden voor zijn langdurige harddrugs-verslaving. "Het is nu aan de verdachte zelf om te laten zien dat hij een omslag in zijn leven wil maken."

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
42'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
40'
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
41'
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
883 stemmen