Volledig scherm
© Thinkstock

Bredase theatergezelschap Schippers&VanGucht krijgt geld kunstfonds

BREDA - Het Bredase theatergezelschap Schippers&VanGucht krijgt in de periode 2017 tot en met 2020 jaarlijks een subsidie van 191.000 euro van het Fonds Podiumkusten. Het gezelschap werkt sinds 2013 vanuit Breda en is gevestigd in de watertoren in de Belcrum.

De makers houden zich vooral bezig met jeugdtheater. Volgens het Fonds doen ze dat op ongewone locaties en met ongewone publieksopstellingen. Daarmee onderscheiden zich binnen het jeugdtheater in Nederland, aldus het Fonds.

Schippers&VanGucht bestaat uit Jellie Schippers (theatermaker, regisseur), Myriam Van Gucht (theatermaker, scenograaf), Florain Verheijen (vormgever, producent) en Dorine Cremers (dramaturg, algemene zaken).

Eerder kreeg het gezelschap subsidie op projectbasis van onder meer het Fonds. "Nu weten we dat we vier jaar lang de plannen kunnen uitvoeren die we ons hebben voorgenomen. We zijn er erg blij mee", zegt Dorine Creemers.

Schippers&VanGucht is van 5 tot en met 10 augustus op festival Boulevard in Den Bosch te zien met de voorstelling Molman.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1296 stemmen