Volledig scherm
© Thinkstock

Bredase theatergezelschap Schippers&VanGucht krijgt geld kunstfonds

BREDA - Het Bredase theatergezelschap Schippers&VanGucht krijgt in de periode 2017 tot en met 2020 jaarlijks een subsidie van 191.000 euro van het Fonds Podiumkusten. Het gezelschap werkt sinds 2013 vanuit Breda en is gevestigd in de watertoren in de Belcrum.

De makers houden zich vooral bezig met jeugdtheater. Volgens het Fonds doen ze dat op ongewone locaties en met ongewone publieksopstellingen. Daarmee onderscheiden zich binnen het jeugdtheater in Nederland, aldus het Fonds.

Schippers&VanGucht bestaat uit Jellie Schippers (theatermaker, regisseur), Myriam Van Gucht (theatermaker, scenograaf), Florain Verheijen (vormgever, producent) en Dorine Cremers (dramaturg, algemene zaken).

Eerder kreeg het gezelschap subsidie op projectbasis van onder meer het Fonds. "Nu weten we dat we vier jaar lang de plannen kunnen uitvoeren die we ons hebben voorgenomen. We zijn er erg blij mee", zegt Dorine Creemers.

Schippers&VanGucht is van 5 tot en met 10 augustus op festival Boulevard in Den Bosch te zien met de voorstelling Molman.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
18:30
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
613 stemmen