Volledig scherm
Transgender logo

Bredase start crowdfundingsactie voor film over transgender

BREDA - De Bredase filmmaker Ilja Kok is een crowdfundingsactie gestart om een documentaire over een transgender te kunnen realiseren. Ondertussen is al vijftig procent van het benodigde bedrag opgehaald.

Wat is dat precies, vrouw zijn? En wat is dan vrouwelijkheid? En hoe maakbaar is het? Dit zijn de vragen die regisseur Willem Timmers zichzelf stelt in de vele gesprekken die hij voert met Jordy Rouwenhorst ter voorbereiding op de film. Rouwenhorst zal binnenkort haar naam veranderen naar Jody. Dit is maar een kleine aanpassing in een grote transitie. Rouwenhorst verlangt er naar om vrouw te zijn.

Momenteel zit ze nog in Transitland, persoonlijke migratie, maar daar wil ze snel uit. De filmmaker en regisseur willen het hele proces van de transitie van Rouwenhorst belichten in de documentaire Jordy in Transitland. Deze film is een co-productie met VPRO Dorst. Om de film te realiseren hebben de initiatiefnemers een budget van 7.500 euro nodig. Ondertussen is de helft van dit bedrag al opgehaald door middel van de actie.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wietkweker zwaar onder invloed van drugs als politie binnenvalt in Steenbergen: ‘Hij flipte helemaal en kon niet stoppen’

  Wietkweker zwaar onder invloed van drugs als politie binnenvalt in Steenber­gen: ‘Hij flipte helemaal en kon niet stoppen’

  STEENBERGEN - In een woning aan de Kapelaankockstraat in Steenbergen heeft ambulancepersoneel bij toeval een wietkwekerij gevonden toen ze op een melding afging van een bewoner die door het lint ging. De bewoner was zwaar onder invloed van drugs en knalde in zijn woning overal tegenaan. Uiteindelijk verwondde hij zichzelf zo erg dat hij met een ambulance is afgevoerd.
 2. Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen
  UPDATE + VIDEO

  Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen

  DEN BOSCH/OSS - Drie personen zijn zondagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A59 van Den Bosch naar Oss. In eerste instantie leek sprake te zijn van twee dodelijke slachtoffers. Bij het bergen van het voertuig werd duidelijk dat drie mensen in de uitgebrande auto zaten. Op dit stuk van de A59 zijn in minder dan een jaar tijd al drie ernstige ongelukken gebeurd. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar het wegdeel.

Live Voetbal

home logo De GraafschapGRA
28'
0-0
FC UtrechtUTR
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo ExcelsiorEXC
EINDE
2-1
FC EmmenEMM
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
5-0
NAC BredaNAC
away logo

poll

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

 • Eens (96%)
 • Oneens (4%)
954 stemmen