Volledig scherm
Eigenaar Richard van Velzen in gesprek in zijn visrestaurant Blini op de Ginnekenweg. © Ron Magielse

Bredase restaurants Blini, Bij Kaatje en Pepermolen staan te koop

BREDA - Restaurant Blini, lunchcafé Bij Kaatje en restaurant De Pepermolen staan te koop op de website van Hormax in Breda. En dat geldt ook voor het de brasserie-ijssalon Het Kwartier, dat nog niet zo heel lang geleden opende op het Dr. Struyckenplein in Breda.

Blini, tot voor kort het enige visrestaurant in Breda, is gevestigd aan de Ginnekenmarkt. Het restaurant opende medio 2011 zijn deuren en werd gerund door Richard van Velzen, wiens partner restaurant Rosé runt (Dillenburgstraat). Wat de zaak moet kosten, vermeldt de horecamakelaar niet op zijn site. 

Eigenaar/kok Ton van den Maagdenberg van De Pepermolen aan de Korte Boschstraat heeft zijn in biefstukken en tongen gespecialiseerde restaurant na 35 jaar te koop gezet vanwege het bereiken van 'respectabele leeftijd.' Hij wil zijn gerenommeerde specialiteitenrestaurant over doen aan een opvolger. Vraagprijs inclusief goodwill: 45.000 euro.

Brasserie-IJssalon Het Kwartier krijgt dus mogelijk amper twee jaar na de opening alweer een nieuwe exploitant. Josien van der Klaauw van de brasserie op het vernieuwde Dr. Struyckenplein in Breda-West: "Het gaat eigenlijk best goed met de brasserie, maar ik wil me meer op het ijs maken gaan richten. Ik heb allerlei creatieve ideeën waar ik nu niet aan toe kom om ze te realiseren.  Het pand is te huur voor 2850 euro per maand. 

Lunchcafé Bij Kaatje heeft café De Beyerd en Wijnbar Dames Pellens als buren. De zaak zit aan de Boschstraat, éen hip plekje in het centrum van Breda', volgens Hormax. 'Het bedrijf is tot in de puntjes verzorgd en instapklaar voor de nieuwe ondernemer(s)', noteert Hormax.

Volledig scherm
Ton van den Maagdenberg © Albert Skibinski

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen