Volledig scherm

Bredase raad wil zich nu niet uitspreken over extra opvang vluchtelingen

BREDA - Het gaat de Bredase gemeenteraad te ver om nu al uit te spreken dat Breda vierhonderd extra vluchtelingen wil opvangen. Dat bleek donderdag bij een vergadering van de raad.

Peter Elbertse (CDA) vroeg aan zijn mederaadsleden of zij, net als het CDA, vinden dat Breda in totaal achthonderd vluchtelingen kan opnemen. Breda huisvest nu vierhonderd asielzoekers in de Bosschpoort. Die locatie sluit in het najaar. Dan wordt een nieuwe opvang voor eenzelfde aantal geopend in het huidige Belastingkantoor.

Onlangs heeft de Brabantse Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, aan Breda en zeven omliggende gemeenten gevraagd duizend extra vluchtelingen op te nemen. Breda is daarover nu in overleg met de buurgemeenten.

Elbertse vindt dat Breda zijn verantwoordelijkheid moet nemen door vierhonderd extra vluchtelingen op te nemen. Enkele partijen, zoals BOB en VVD zijn zonder meer tegen extra opvang in Breda. Andere partijen zijn daar niet per se tegen, maar willen dat eerst het overleg met de regio wordt gevoerd en willen dat proces nu niet verstoren.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
790 stemmen