Volledig scherm
Still van hoofdrolspeler Sergio Hasselbaink in de film 'The Pain Body'. Deze opname is gemaakt in het Noord-Hollandse Petten, in augustus is Breda de locatie van de overige draaidagen.

Bredase productieleider vindt filmdecor in zijn geboorteplaats

BREDA - Koen Embregts (26) was barkeeper in zijn geboorteplaats Breda en studeerde geschiedenis in Utrecht en Amsterdam. Nu mag hij zich productieleider noemen van de korte film The Pain Body, die 1 oktober in première gaat en vervolgens een week lang door Omroep Brabant uitgezonden zal worden. Een deel van de opnames is gemaakt in Petten, begin augustus volgen draaidagen in Breda. 

"Ik studeerde publieksgeschiedenis, vertoning van geschiedenis via internet, televisie, musea. Zo kwam ik in aanraking met filmproducties", legt hij uit.

Met een jong team, onder wie regisseur Gerson Oratmangoen, kwamen ze op het idee om een film te maken met als uitgangspunt het beruchte 'kopschoppers' incident in 2013 in Eindhoven. Een student werd tijdens het stappen door een groep van acht mannen ernstig mishandeld. Vrijgegeven beelden van beveiligingscamera's zorgden ervoor dat er een huivering door het hele land ging.

De film, met Sergio Hasselbaink (Sonny Boy) in de hoofdrol, is géén reconstructie van dit geweld, benadrukt Embregts. 'Eindhoven' geldt als inspiratiebron. "Hoe gaan mensen om met negatieve energie, dáár draait het om. Het gaat over escapisme door middel van uitgaan, alcohol, drugs. Over zinloos geweld. We volgen drie personages: het slachtoffer, de dader en een toeschouwer, die komt helpen. Die laatste rol, de rapper Orlando, speelt Sergio."

Het onderwerp gaat ons allen aan, meent Embregts: "Iedereen die uitgaat, krijgt wel eens met geweld te maken, van dichtbij of van een afstandje. En ouders zijn bang dat hun kind zoiets overkomt in de stad."

Om te vermijden dat de film wél als reconstructie gezien wordt, is expres niet voor Eindhoven gekozen als opnamelocatie.

Maar waarom dan wel voor Breda? Lachend: "Ik ben productieleider en kom uit Breda, dus... Voordeel is dat alles op korte afstand van elkaar ligt. En ik ken de mensen hier."

Zodoende mag hij met zijn filmteam bij zijn oude werkgever De Beyerd opnames maken. "De achteringang en het trapje naar boven worden straks omgetoverd tot nachtclub. Ook op de Pasbaan, Chassé Park en bij een oude boerderij op de Wolfslaardreef gaan we filmen."

poll

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
250 stemmen