Volledig scherm
De sloop van het voormalige 'Hendrikxgebouw' aan de Catharinastraat trekt veel bekijks.

Bredase ondernemers ervaren overlast van project Gasthuyspoort

Breda - Als de koffiekopjes bijna van tafel vallen, vindt ondernemer Berry Roestenburg het tijd worden dat er iets wordt gedaan aan de overlast die hij en andere ondernemers ervaren van het project Gasthuyspoort.

Door het project krijgt de Vlaszak, een deel van de Veemarktstraat en een deel van de Catharinastraat een nieuwe uitstraling. Velen vinden het opfrisser voor de stad. Ook de ondernemers die overlast ervaren, maar zij hopen wel dat de verbouwing snel voorbij is. De ondernemers missen klanten door overlast. Zo is afgelopen week het etalageraam van Angelique Bruidsmode, de zaak van Roestenburg, gesneuveld.

Onlangs belde de ondernemer naar de gemeente Breda om de overlast te melden, waarop de telefoniste antwoordde met 'ik kan u niet verstaan'. "Dat komt dus door dat constante geluid."

Projectontwikkelaar Maas Jacobs heeft ondertussen een trillingssensor in de winkel naast Roestenburg opgehangen, bij Schreurs Antieke Klokken. Wordt de sensor geactiveerd door trillingen, wordt de bouw stilgelegd. "Wij kunnen niet ontkennen dat de bouw geen overlast bezorgd, maar wij kijken uit naar het einde van de bouwwerkzaamheden als het een mooi gedeelte van de stad is", vertelt Robin van Dam van de winkel.

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van woensdag.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
493 stemmen