Volledig scherm
Een luchtfoto van het kloostercomplex aan de Seminarieweg in Bavel. Het gebouw staat te koop en als het op 8 oktober niet naar een andere eigenaar is overgegaan, wordt het op die dag geveild. © Berk & Kerkhof Makelaars en Taxateurs

Bredase ondernemer koopt klooster Bavel

BREDA Het klooster aan de Seminarieweg in Bavel is gekocht door de Bredase ondernemer Pieter Bosma.

Dat bevestigen meerdere bronnen. Bosma heeft zelf nog niet gereageerd. Wat zijn plannen zijn met het complex, is daardoor ook nog onduidelijk. 

Het klooster aan de Seminarieweg werd twee weken geleden via een openbare internetveiling voor 2.720.000 euro verkocht van ABN Amro. Die werd eigenaar van het complex na een faillissement van de Park Dane Holding.

Tot nog toe was er sprake van dat in het klooster een hotel zou worden gevestigd. Op het complex rust een horecabestemming. Dat maakt dat ook de nieuwe eigenaar er een hotel of evenementenlocatie van kan maken.

Intussen hebben de huurders, die op anti-kraakbasis in het vroegere klooster wonen, te horen gekregen dat zij op 11 augustus weg moeten zijn uit het gebouw. Dit, zo luidt de motivatie, omdat onmiddellijk wordt begonnen met sloop en verbouwing.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
570 stemmen