Volledig scherm
Hetty van Goorbergh staat bij het schilderij dat eigenlijk bedoeld was voor de slaapkamer van haar kleinzoon. Het leidde uiteindelijk tot het prentenboek 'Het slapende circus'. © René Schotanus/Pix4Profs

Bredase kunstenares maakt prentenboek dat leest als een schilderij

Breda - Het begon met een schilderij voor haar kleinzoon, maar is uitgerold naar een prentenboek dat wordt uitgegeven door Clavis, de grootste kinderboekenuitgeverij in Nederlands taalgebied.

Zelf noemt auteur Hetty van den Goorbergh (59) uit Teteringen het een 'prettig uit de hand gelopen project'.

Het idee voor het prentenboek met de naam 'Het slapende circus', is drie jaar geleden ontstaan. Na de geboorte van haar eerste kleinzoon, Levi. Ze las met regelmaat kinderboeken voor en kreeg zo het idee om een prent te schilderen voor op zijn slaapkamer. Maar dat werden er al snel meer en er ontstond een verhaal in haar hoofd. Het verhaal gaat over muisje Simon die samen met zijn moeder naar het circus gaat. Onderweg sluiten nieuwe dierenvrienden aan. Maar de directeur van het circus ligt nog in bed waardoor de andere acts ook niet willen lukken. Simon en de andere dieren schieten te hulp.

Hetty van den Goorbergh presenteert het boek 'Het slapende circus' op 21 september bij Libris Boekhandel Buitelaar aan de Grote Markt van 18.00 uur tot 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van woensdag.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen