Volledig scherm
Wijkagent Henk Woestenberg en politieman Bas van der Moezel (r), projectleider aanpak Slingerweg, in gesprek met ' Rambo', een van de daklozen in het park. Foto's Joyce van Belkom/Pix4Profs

Bredase junks en dealers wijken uit naar het Valkenberg

BREDA - De drugsoverlast bij daklozenopvang 't IJ aan de Slingerweg in Breda heeft zich na een grote 'schoonveegactie' verplaatst naar het Valkenberg. Gebruikers en een gezelschap van drugsdealers hebben zich sinds kort genesteld in het stadspark. Het waterbedeffect is hiermee een feit.

De groep, bestaande uit enkele tientallen mensen, is volgens het projectteam Slingerweg goed in beeld. Burgemeester Paul Depla: "Kwetsbare mensen liepen bij 't IJ zo in handen van harddrugsdealers, van prostituees. Onmenselijk, onacceptabel." Over het Valkenberg: "We zullen ons met hand en tand verzetten tegen een gedoogsituatie in het park."

Hij kondigt gerichte acties aan: "Er komt meer politietoezicht, we gaan gebiedsverboden inzetten, zorgen dat de stad niet meer aantrekkelijk is voor dealers. Maar niet alleen opjagen en handhaven, ook zorg bieden met straatteams aan gebruikers. Zorg en repressie gaan samen."

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen