Volledig scherm
Denise Wijnbergh zoekt hulp in het verwezelijken van haar doel: een 2.150 meter hoge berg beklimmen in Oosterijk. © Ron Magielse/Pix4Profs

Bredase handbikester wil Oostenrijkse gletsjer beklimmen om 'vreselijke' periode af te sluiten

BREDA - Een jaar geleden kon Denise Wijnbergh enkel één vinger bewegen. Nu wil ze per handbike een Oostenrijkse gletsjer beklimmen.

Van topfit naar enkel één vinger kunnen bewegen. Een nachtmerrie werd vorig jaar werkelijkheid voor de Bredase Denise Wijnbergh (42). Van de ene op de andere dag werd ze volledig rolstoelafhankelijk. Ondanks de tegenslagen, blijft ze doorzetten: ze kan weer alles bewegen. Het volgende doel? Een Oosterijkse gletsjer beklimmen met haar handbike. "Als ik geen doel heb, ben ik ongelukkig."

Volgend jaar juni wil de Bredase in twintig kilometer klimmen naar 2.150 meter hoogte in het Oostenrijkse Kaunertal. "Vanuit het revalidatiecentrum kreeg ik de vraag of ik het zag zitten om mee te doen aan de wedstrijd. Nou, dat hoefden ze eigenlijk niet te vragen, want het antwoord was meteen duidelijk." Het doel: de eindstreep halen om deze 'vreselijke' periode af te sluiten.

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van vrijdag.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen