Volledig scherm

Bredase Fanny Hopmans springt meerdere records met groep skydivers

TEUGE - Fanny Hopmans uit Breda heeft met de groep Woman on Wings 12 skydive records verbroken in 10 sprongen boven het Gelderse Teuge. 

Van 15 verschillende Europese landen kwamen vrouwelijke parachutisten bijeen om diverse vlinder figuren te maken in de vrije val. Van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 september zijn er meerdere records gezet en verbroken. 

De dames zijn verdeeld over drie vliegtuigen naar 17.000ft gevlogen. Tijdens de vrije val werden snelheden gehaald van zo'n 200 km/pu en hebben de vrouwen diverse vlinderfiguren gemaakt. Het eerste figuur was goed vanaf de grond te zien. Daarna volgden andere formaties. 

Europese en wereldrecords

Op donderdag 1 september hebben 46 dames een sprong gemaakt daarin drie punten. Dat werd vastgesteld als Europees record. De dag erop sprongen 50 dames een 2-punts formatie en dat was goed voor een ander Europees record. Daarna kwamen er drie dames bij en hebben ze met 53 vrouwen vier punten gemaakt in een sprong. Dat was genoeg voor zowel een Europees als Wereldrecord. Op de laatste dag sprongen uiteindelijk 56 dames een nieuw 2-punts Europees record en dat is later die dag nog eens verbroken. Die sprong gaat dan ook de boeken in als nieuw wereldrecord. 

“Het was een geweldig leuk evenement, de kick om met zoveel andere vrouwen van allerlei nationaliteiten de lucht zwart en rood te doen kleuren, dat geeft een super gevoel.” Aldus Fanny Hopmans.

Volgend jaar willen de dames nóg grotere formaties bouwen in de lucht. 

Volledig scherm
Volledig scherm

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
619 stemmen