Volledig scherm

Bredase fabriek van de Vegetarische Slager vanaf april in gebruik

Breda - In april moet de eerste fabriek van de Vegetarische Slager in Breda klaar zijn. Een half jaar later dan gepland: 'Opzet belangrijker dan snelheid.'

De loods aan de Markhek in Breda is nog helemaal leeg. Het idee was om hier over een kleine maand te starten met de productie van dierloze producten van de Vegetarische Slager.

Oprichter Jaap Korteweg zegt zich niet vast te willen binden aan deadlines. Toch start na de vakantie de verbouwing van de fabriek en is de verwachting, als alles volgens plan loopt, dat de eerste Bredase producten in april gemaakt kunnen worden. "We hebben meer tijd genomen voor de voorbereiding. We hebben ons nooit vastgebonden aan september, maar ik vind een goede opzet belangrijker dan een half jaar tijdwinst. Je bouwt wel een fabriek voor een jaar of twintig."

Er is al begonnen met het strippen van het pand. Daarna komt er onder andere een kleine uitbouw bij, een nieuwe vloer en opslagplaatsen. Ook komt er een kleine proeffabriek waar ontwikkelingen worden gedaan voor nieuwe producten.

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van zaterdag.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
572 stemmen