Volledig scherm
Janie Hoekstra en Danique Pals eerder dit jaar in Westeinde, waar Hoekstra al sinds zijn zevende woont © Ron Magielse/Pix4Profs

Bredase ex-gedetineerde brengt boek uit, maar vlucht: 'Ik sta niet meer voor mezelf in als ik in Nederland blijf'

BREDA - Er waren geen slingers en ballonnen bij de start van de verkoop van het boek 'Jongen van de straat' van Janie Hoekstra. Nee, de ex-gedetineerde was er zelf niet eens bij: hij is gevlucht naar het buitenland.

Hoekstra is klaar met alles. Naar eigen zeggen is hij te vaak in zijn leven teleurgesteld en dat eist nu zijn tol. Voorlopig blijft hij in het buitenland om tot rust te komen. Hoekstra benadrukt dat hij niet op de vlucht is voor anderen, maar voor zichzelf.

Het vertrek van Hoekstra is een verrassing voor veel mensen. Ook voor Danique Pals, de schrijfster van het boek dat over het roerige leven van de Bredanaar gaat. "Vrijdag zijn we samen naar een afspraak gegaan, maar toen ik hem zaterdag belde, kreeg ik meteen zijn voicemail. Uiteindelijk vertelde zijn vriendin dat hij vertrokken is", vertelt de studente journalistiek.

Nu het nieuws is ingedaald bij Pals, snapt ze het vertrek van Hoekstra wel. "Hij doet het uit zelfbescherming. Hij trok het hier niet meer."

Dat beaamt Hoekstra vanuit het buitenland. "Ik ben overspannen. Dat komt omdat ik zo vaak teleurgesteld ben door vrienden en kennissen én nu weer door GGz Breburg. Ik ben maanden bezig geweest om opgenomen te worden, maar ze zetten me gewoon weer op straat."

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van donderdag.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
129 stemmen