Volledig scherm
Janie Hoekstra en Danique Pals eerder dit jaar in het Westeinde, waar Hoekstra sinds zijn zevende woont foto Ron Magielse/Pix4Profs

Bredase ex-crimineel vlucht naar buitenland: 'Ik sta niet voor mezelf in'

BREDA -Geen slingers en ballonnen bij de start van de verkoop van het boek Jongen van de straat over Bredanaar Janie Hoekstra. De ex-gedetineerde was er zelf niet eens bij: hij is gevlucht naar het buitenland.

„Ik sta niet meer voor mezelf in als ik in Nederland blijf.” Hoekstra is naar eigen zeggen te vaak in zijn leven teleurgesteld en dat eist nu zijn tol. Voorlopig blijft hij in het buitenland om tot rust te komen. Hoekstra benadrukt dat hij niet op de vlucht is voor anderen, maar voor zichzelf.

Het vertrek van Hoekstra is een verrassing voor veel mensen. Ook voor Danique Pals, de schrijfster van het boek. „Vrijdag zijn we samen naar een afspraak gegaan, maar toen ik hem zaterdag belde, kreeg ik meteen zijn voicemail. Uiteindelijk vertelde zijn vriendin dat hij vertrokken is”, vertelt de studente journalistiek.

Pals heeft nu dan ook een dubbel gevoel: „Ik ben blij en trots dat het boek af is. We hebben daar een jaar hard aan gewerkt, maar nu is hij weg en kan ik niets met hem delen.”

Pals en Hoekstra waren een jaar geleden nog vreemden voor elkaar. Totdat Hoekstra een oproep plaatste op de website van haar opleiding, waar vaker klussen te vinden zijn voor journalisten in spe.

Uiteindelijk bleek dat ze bij elkaar om de hoek woonden. Sindsdien hebben ze bijna dagelijks aan het boek gewerkt. Des te vreemder is het vertrek van Hoekstra voor Pals. „Nu snap ik het wel. Hij doet het uit zelfbescherming. Hij trok het hier niet meer.”

Het boek is te koop in diverse winkels in Breda. jongenvandestraat.com

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
49'
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
656 stemmen