Volledig scherm
Sjoerd IJperlaar (25): "Ik ben de meest geboekte Nederlandse dj in China. Dat is best onwerkelijk. Vorige week stond ik op een festival in Shanghai tussen alle grote namen te draaien. De muziek die ik maak staat daar nog in de kinderschoenen.

Bredase DJ's: In China dansen ze alsof hun leven ervan afhangt

Breda dankt zijn status als #1 DJ Capital aan een handjevol dj's die even euforisch als oververmoeid de wereld rondreizen. Wie zijn deze jongens? Vandaag: Suyano.

BREDA - Was Barbie een meisje van vlees en bloed, dan zou ze geheid achter Sjoerd IJpelaar (25) aan gaan. Met zijn volle lippen, gebeitelde kaaklijn en achterover gemonteerde kapsel, is de vergelijking met haar hitsige buurjongen Ken snel gemaakt.

Aandacht
Bovendien heeft hij, naast een kledingkast vol laag uitgesneden t-shirts, ook nog eens vliegensvlugge dj-handen. Genoeg om de vrouwelijk aandacht voor zich te winnen.

Zeker aan de andere kant van de wereld, zo blijkt, want in China heeft hij het meeste succes.

Huldiging NAC
Als we hem in mei spreken, is hij gewoon thuis. De dj heeft een kleine kater overgehouden aan het weekend: hij zou op het huldigingsfeestje van NAC draaien - als eerste dj in het Rat Verlegh Stadion ooit - maar we weten allemaal hoe dat afliep.

IJpelaar: "Ik was er helemaal klaar voor. De soundcheck was gedaan, de set voorbereid en ik had met Guido Weijers iets moois ingestudeerd voor de supporters. Er waren 15.000 kaarten verkocht. Je begrijpt dat ik door de grond kon zakken toen Willem II het derde doelpunt scoorde."

Beek Vooruit
Tja, had NAC-trainer Dijkhuizen deze dj Suyano maar opgesteld die bewuste wedstrijd. Hij was vroeger een niet onverdienstelijke voetballer bij Beek Vooruit, naar verluidt. Via Terheijden en Westerpark kwam het talent in Prinsenbeek terecht, waar hij nu samen met zijn vriendin woont.

Voetballen doet hij niet meer. De meeste tijd brengt hij door in zijn studio, die door de strakke inrichting en verlichting nogal Kubrickiaans aandoet. 

Lees het hele artikel in BN DeStem van donderdag. Deze zomer portretteert BN DeStem een aantal internationaal bekende dj's uit Breda. Volgende week: Tom & Jame.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen