Volledig scherm
Adithya Nanuru (28): "Ik hoor mensen vaak zeggen: de Bredase dj-scene is net een gezin. Het zijn de meest symphatieke mensen in de dancewereld."

Bredase DJ's Deel2: Kill The Buzz, 'Robbert zei: wat ik nu doe, dat kan jij ook' (video)

BREDA - Breda dankt zijn status als #1 DJ Capital aan een handjevol dj's die even euforisch als oververmoeid de wereld rondreizen. Wie zijn deze jongens? Vandaag tweede aflevering: Kill The Buzz.

Wakker worden met Kill The Buzz: een paar uur geleden vertrok zijn vliegtuig vanuit Marokko en nu staat hij knikkebollend op de Grote Markt in Breda. "Het was weer een gekkenhuis vannacht", zegt hij terwijl hij de prut uit zijn ogen wrijft. "Hardwell deed een show in Rabat en ik was mee voor de gezelligheid, maar tijdens de soundcheck riep iemand mijn naam. Toen begon heel die club opeens te gillen! Dus daar stond ik weer, high fives uit te delen. De gekte heeft Marokko ook al bereikt."

Terwijl hij zijn hoofd in een bak muntthee steekt, nemen we de feiten even door. Adithya Nanuru (28) groeide op in Breda-Noord als zoon van een Molukse vader en Indonesische moeder. Van die achtergrond merk je weinig, behalve dat hij het ranzig vindt dat zijn landgenoten 's avonds een bord warm eten naar binnen schuiven.

Hardwell
Nanuru rondde zijn vwo aan Mencia de Mendoza keurig af en studeert nu economie. Dat gaat niet zo snel, want sinds enkele jaren leidt hij een dubbelleven als de melodieuze scherpschutter Kill The Buzz. Wie klachten heeft over zijn studietempo, moet bij Robbert van de Corput (Hardwell) zijn – die heeft hem immers het nachtleven in getrokken.

Nanuru: "Ik heb Robbert lang bijgestaan als een soort tourmanager. Bij wijze van vriendendienst reed ik hem door het land. Gewoon, omdat ik het leuk vond om te doen. Auto in, van de ene naar de andere club rijden en op de terugweg een hamburger scoren. Dat waren andere tijden, hoor. Ik kan me nog een optreden in Oosterhout herinneren dat Robbert voor vijf man stond te draaien. Hou maar op, zeiden de organisatoren na een half uurtje."

Maar kleine dj's worden groot. En auto's worden privé-jets. Terwijl hij zijn eigen droom zag uitkomen, kreeg Hardwell steeds meer oog voor het muzikaal talent dat naast hem zat.

Zelfde pianodocent
Als 8-jarig mannetje schoof Nanuru zijn jongensbenen namelijk al onder een piano. Hij en Hardwell hadden vroeger dezelfde pianodocent: Eveline Jansen van de Nieuwe Veste. Vandaar de suggestie van zijn vriend: wat ik nu doe, kan jij ook, probeer het maar eens.

Nanuru, na een katerig rokerskuchje: "Ja, dat was nooit in me opgekomen, gek hè? Ik heb Robbert duizend keer zien optreden maar nooit de behoefte gehad hetzelfde te doen. Als klein manneke wilde ik groot worden met een band, zoals Kane en Anouk. Maar toen Robbert mij wat programma's gaf, raakte ik gefascineerd door het maken van dance. Opeens had ik geen band meer nodig. Ik begreep dat het een effectieve manier was om mijn droom waar te maken. Ik ben dus min of meer toevallig dj geworden."

Deze zomer portretteert BN DeStem een internationaal bekende dj uit Breda. Volgende week aflevering drie met dj Suyano.

Lees donderdag het hele verhaal in BN DeStem en bekijk hieronder video van Kill The Buzz van zijn Youtube kanaal.

Kill The Buzz LIVE @ Ultra South - Korea Tracklist: http://bit.ly/KTB-ULTRA-TL Join me on Facebook → http://bit.ly/KillTheBuzz-FB For more info: http://www.djkillthebuzz.com/ http://www.facebook.com/DJkillthebuzz http://twitter.com/KillTheBuzz http://soundcloud.com/killthebuzz

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1123 stemmen