Volledig scherm
Dannic

Bredase DJ's Deel1: Dannic, 'Weer een limousine? Doe effe normaal'

BREDA - Breda dankt zijn status als #1 DJ Capital aan een handjevol dj's die met succes de wereld over vliegen. Wie zijn deze jongens? Vandaag eerste aflevering: Dannic.

"Alsjeblieft, een lekker Bredaas frietje!" We zijn op Dancetour en achter het podium drukt Hardwell een puntzak friet in de handen van zijn vriend Dannic, zo'n rood-wit geblokt exemplaar met een lekkende bodem. Het aanbod wordt vriendelijk afgeslagen, maar daar neemt de superster geen genoegen mee: "Gewoon eten, joh! Het is met joppiesaus, dat hebben ze in Las Vegas niet."

Met tegenzin pakt Dannic toch maar een frietje uit de zak, terwijl zijn maat smakelijk toekijkt: "Lekker hè, nondedju!" Ondertussen overleggen de vrienden over het verrassingsoptreden dat ze over een uurtje geven op het Chasséveld. "Als jij gewoon je platen draait, dan ga ik naakt over het publiek surfen in een rubberbootje", stelt Hardwell voor.

Maar Dannic heeft een beter plan: "Ga jij nu maar effe bier halen, dan sta ik de krant vriendelijk te woord." Met een langgerekte 'yesss' rent de superster richting de bar in de backstageruimte. De vrienden hebben er lol in vandaag. De wereld omarmt hen als superhelden, maar op Bredaas grondgebied zijn ze gewoon weer Robbert van de Corput (28) en Daan Romers (30), twee schoffies van hetzelfde merk.

Oliesjeiks 
Als we de verhalen mogen geloven, wordt hij overal onthaald door wapperende meisjeshanden en oliesjeiks die graag even met hem op de foto willen. Hartstikke mooi allemaal, maar zeg eens eerlijk, worden die verhalen niet een beetje opgeblazen?

Dannic, terwijl hij zijn vingers aflikt: "Het ligt eraan waar je bent. Die Amerikanen zijn echt knettergek in ieder geval. Als ik daar uit het vliegtuig stap, staat er al een limousine met champagne klaar. Dan denk ik ook weleens: doe effe normaal man. Maar het went ook vrij snel, moet ik zeggen. En het kan altijd gekker: laatst stond ik in Japan en moest ik met zo'n vierhonderd fans op de foto. Allemaal in tranen! Absurd, ze doen daar alsof ik een soort Justin Bieber ben, zo'n megaster."

Don't panic
Precies op het juiste moment keert Hardwell terug van de bar, met twee halve liters bier: "Hier, gele rakkers. Proost jongen!" Vervolgens beklimt zijn maat het podium en klinkt er gejuich op het Chasséveld. Of Breda ready is for some fucking house music? Altijd. In de verte wappert een zwarte vlag met de tekst 'Don't panic, listen to Dannic'.

Over drie uur wordt de Bredase Justin Bieber weer in Erp verwacht, waar hij een ander dancefestival zal afsluiten. Go go go!

Deze zomer portretteert BN DeStem een aantal internationaal bekende dj's uit Breda. In de volgende aflevering: dj Kill The Buzz.

Lees het hele verhaal dinsdag in BN DeStem of via Blendle

Hi guys, Little part from special set of Dannic inviting Hardwell to the stage to play a b2b at Dancetour Breda 2016. Enjoy! Max Follow me on: Soundcloud: https://soundcloud.com/max-steele-4 Twitter: https://twitter.com/djmaxsteele Facebook: https://www.facebook.com/djmaxsteeleo... Mixcloud: http://www.mixcloud.com/maxzeegers7/

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen