Volledig scherm

Bredase dj's deel 5: 'Succes in Amerika wordt minder evident'

BREDA - Breda dankt zijn status als #1 dj Capital aan een handjevol dj’s die even euforisch als oververmoeid de wereld rondreizen. Wie zijn deze jongens? Vandaag: Tommy Walker.

Rogier van Poppel moest maar bij de feestcommissie gaan, vond zijn vader. Je moet de slingers immers zelf ophangen. En wellicht zou zijn zoon nog wat skills opdoen terwijl hij feestjes organiseerde voor de mooie meisjes op het Stedelijk Gymnasium.

Een jaar later stond de toen 15-jarige Van Poppel in de krant als aanvoerder van de succesvolle partyavonden No Limits in Kerkplein (en later ook Lose Control in Mezz). Zijn schoolfeestjes werden raveparty’s. En de schoolkantines werden dampende clubs. De tiener was destijds duidelijk in zijn ambities: „Door écht te willen, kun je veel bereiken in de muziek.”Hij heeft gelijk gekregen."

Snotneus
Anno 2016 zijn er maar weinig Bredase tieners die nooit hebben gedanst op de muziek van dj Tommy Walker, de boevennaam van Van Poppel. Hij is het bekendste gezicht van de nieuwe lichting succes-dj’s uit Breda. Een stuk jonger dan onze grootste sterren, dat zeker, maar als 20-jarige kerel heeft hij net zoveel ervaring als Hardwell op die leeftijd.

De Bredanaar is wel blij dat hij zijn jongensjaren voorbij zijn: „Als tiener-dj loop je altijd tegen de uitsmijters van een club aan. Die kijken dan zo van: wat kom jij hier doen, snotneus? Probeer dan maar eens uitleggen dat je de dj bent die avond. In Amerika ligt de leeftijdgrens nog hoger, dus ik ben blij dat ik 21 word over een paar weken. De afgelopen jaren moest mijn vader altijd mee als begeleiding. Vindt-ie niet erg hoor. Hij houdt wel van een portie goede electro. Bovendien was heel die feestcommissie zíjn idee, dus hij moet niet klagen, ha!”

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (84%)
  • Oneens (16%)
323 stemmen