Volledig scherm
© Thinkstock

Bredase denkt prijs te winnen, maar computer wordt gehackt en gebruikt voor duur betaalnummer

BREDA - Een 59-jarige vrouw uit Breda is slachtoffer geworden van computercriminaliteit. Ze werd voor 200 euro benadeeld, omdat haar computer was gebruikt voor een duur betaalnummer.

De vrouw dacht een prijs gewonnen te hebben van een supermarkt. Het slachtoffer kreeg 31 mei een mail waarin opgetogen werd gemeld dat haar bonuskaart was uitgekozen voor een prijs tussen de 100 en 500 euro. De vrouw verkeerde in de veronderstelling dat de mail van haar supermarkt kwam. Ze drukte op een link in de mail en kwam uit bij een spel. Ook belde ze een nummer dat begon met 0906. Ze kreeg een bandje waarop ze allerlei vragen moest beantwoorden. De volgende dag kreeg ze een mail van haar provider. Ze was geblokkeerd omdat ze voor meer dan 211 euro had gebeld. Ze belde voor meer uitleg en kreeg te horen dat haar computer gehackt was waardoor ze bleef bellen met dat betaalnummer. Dit was beëindigd door haar provider.

De politie en de supermarkt waarschuwen voor dit soort nepacties die bedoeld zijn voor SPAM en phishing doeleinden of om je te binden aan betaalde diensten.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
544 stemmen