Volledig scherm
© Ramon Mangold/het fotoburo

Bredase bordeeleigenaar beschuldigt gemeente van dubbel spel

BREDA - De eigenaar van het Bredase bordeel Club Reeperbahn beschuldigt de gemeente Breda ervan dubbel spel te spelen. Juan Carlos Reina die al ruim twee jaar een juridische strijd voert met de gemeente over heropening van zijn club beweert dat een ambtenaar van de afdeling toezicht en handhaving vorig jaar na een controlebezoek bewust twee afwijkende verslagen maakte. 

Een daarvan, waarin Reina door de eigenaar van het pand aan de Belcrumweg waar Club Reeperbahn is gehuisvest, slecht wordt afgeschilderd, ging naar de rechtbank. De pandeigenaar zelf kreeg een geheel andere versie waarin geen kritiek op Reina valt te lezen.

De pandeigenaar kreeg pas later lucht van het bestaan van twee versies en ontkent dat hij belastende verklaringen over Reina heeft afgelegd. De advocaat van de bordeeleigenaar, Corné Spitters, neemt de zaak hoog op. Volgens hem is dit het zoveelste bewijs dat de gemeente zijn cliënt bewust in een kwaad daglicht probeert te stellen. De gemeente wil, omdat de zaak onder de rechter ligt, niet reageren op de beschuldigingen.

Club Reeperbahn werd eind 2013 op last van de gemeente gesloten omdat er tot twee keer toe bij controles meisjes die er werkten niet direct de benodigde werkvergunning konden overleggen.

Eind mei buigt de rechtbank in Breda zich over de sluiting van Club Reeperbahn.

Het uitgebreide verhaal over Club Reeperbahn leest u zaterdag in BN DeStem.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen