Volledig scherm
Amy Mulders met een door haar zelf ontworpen en geproduceerde waterpijp van een magnum Belvedere © Chris van Klinken / Pix4Profs

Bredase begint eigen onderneming: Stagevergoeding? Daar kan ik niet van leven

BREDA / HALSTEREN - Ze had geen zin in een ellenlange zoektocht naar een slecht betaalde stageplaats. Dus besloot de 22-jarige Amy Mulders zelf maar een stageplek te creëren. Met haar eigen bedrijf tovert de Avans-studente honderden drankflessen om tot 'fancy producten'.

Mulders volgt de opleiding Small Business en Retail Management bij Avans Hogeschool in Breda. De Halsterse was niet van plan voor een klein bedrag fulltime te gaan werken. "Een stagevergoeding bedraagt vaak maar tweehonderd euro per maand. Daar kan ik niet van leven. Je maakt lange dagen en het is niet te doen om dan ook nog een bijbaantje te hebben."

Ze besloot haar eigen onderneming Fles Werk op te zetten. In de kelder van haar ouderlijk huis staan inmiddels honderden drankflessen. En dat is niet omdat ze een 'party animal' is.

"De afgelopen maand ben ik druk bezig geweest met het ophalen van flessen bij ondernemers. En ik ben opzoek naar meer."

Deze flessen bewerkt ze met een nog aan te kopen snijmachine. Ze maakt hier uiteindelijk kaarsen, serveerschalen, glazen, zeeppompjes en zelfs lampen van. De producten verkoopt ze via haar webshop.

Lees zaterdag meer over Amy in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1196 stemmen