Volledig scherm
Foto archief BN DeStem

Bredanaars uitgedaagd: Realiseer uw droom!

BREDA - Bredanaars worden uitgedaagd met ideeën te komen voor lege plekken of lege gebouwen in de gemeente. Dit weekend start de prijsvraag DroomBreda!

Dat is een initiatief van het nieuwe Stadslab, denktank voor Bredanaars met creatieve ideeën op het gebied van onder meer wonen, zorg en duurzaamheid.

De initiatiefnemers zijn ondernemers in de bouw- en vastgoedsector, de gemeente en hogeschool NHTV.

Er is een bestuur, er is een 'kernteam' van twaalf man en (inmiddels) zijn er zestig 'laboranten', die kennis inbrengen waarmee ingebrachte ideeën verrijkt worden. Die zijn afkomstig uit de bouw- en aan de bouw gerelateerde wereld, het onderwijs of werken bij de gemeente (vastgoed, stedenbouwkundigen). Maar de club telt ook juristen en mensen uit het 'maatschappelijk veld.'

Basisgedachte van het Stadslab: het idee is vaak goed, kan wellicht nog (veel) beter en hoe kunnen wij dat verrijken.

Concreet voorbeeld uit de recente praktijk: Een kunstenares wil ergens in Breda een enclave van containerwoningen realiseren, bewoond door kunstenaars die al enige staat van dienst hebben. Maar ze weet niet waar dat kan, weet niet hoe dat moet met vergunningen, ze heeft er geen geld voor en hoe maak je een stedenbouwkundig plan?

Lees donderdag meer over Stadslab en de wedstrijd in BN DeStem.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen