Volledig scherm
Hink Perdok op een veemarkt in Marokko. Daar adviseerde hij boeren over de melk- en vleesproductie van koeien.

Bredanaars helpen vrijwillig ondernemers in ontwikkelingslanden

Nederlandse experts reizen de wereld rond om ondernemers in ontwikkelingslanden advies te geven over het bedrijfsleven. Ook Bredase kennis wordt wijdverspreid.

In twee weken tijd een bedrijf leren kennen en adviseren. En dan ook nog in een andere taal en in andere werkomstandigheden. Het is een hele klus, maar iedere vrijwilliger haalt erop een andere manier voldoening uit.

Zo'n veertig Bredase experts steken jaarlijks de handen uit de mouwen voor PUM Netherlands senior experts. Dit is een non-profitorganisatie die Nederlanders koppelt aan hulpvragen van bedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende markten. De experts delen kennis tijdens missies van twee weken. PUM (Programma Uitzending Managers) betaalt de reis en de hulpbehoevende ondernemer regelt onderdak, transport en eten. De organisatie krijgt hiervoor subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zo is Mieke Nuijen uit Ulvenhout net terug uit Palestina, vertrekt de Bredase Mirjam Zwolsman binnenkort naar Ethiopië en geniet Hink Perdok uit Ulvenhout nog na van zijn reis naar Marokko.

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van vrijdag.

Volledig scherm
Mieke Nuijen wordt door de lokale omroep in Palestina geïnterviewd over haar ervaringen in hoofdstad Ramallah.
Volledig scherm
Mirjam Zwolsman is tassenontwerpster en vertrekt in september naar een tassenfabriek in Ethiopië.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
1061 stemmen