Volledig scherm
Mieke Nuijen wordt door de lokale omroep in Palestina geïnterviewd over haar ervaringen in hoofdstad Ramallah.

Bredanaars gaan de wereld rond om anderen te helpen

Nederlandse experts reizen de wereld rond om ondernemers in ontwikkelingslanden advies te geven over het bedrijfsleven. Ook Bredase kennis wordt verspreid. ; Nederlandse experts reizen de wereld rond om ondernemers in ontwikkelingslanden advies te geven over het bedrijfsleven. Ook Bredase kennis wordt verspreid.

In twee weken tijd een bedrijf leren kennen en adviseren. En dan ook nog in een andere taal en in andere werkomstandigheden. Het is een hele klus, maar iedere vrijwilliger haalt erop een andere manier voldoening uit.

Zo'n veertig Bredase experts steken jaarlijks de handen uit de mouwen voor PUM Netherlands senior experts. Dit is een non-profitorganisatie die Nederlanders koppelt aan hulpvragen van bedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende markten. De experts delen kennis tijdens missies van twee weken. PUM (Programma Uitzending Managers) betaalt de reis en de hulpbehoevende ondernemer regelt onderdak, transport en eten. De organisatie krijgt hiervoor subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In totaal is PUM actief in zeventig landen en vertrekken er jaarlijks 2.000 experts op missie. "In totaal hebben we al zo'n 40.000 missies verzorgd", legt Frank Steverink van PUM uit.

Lees vrijdag het hele verslag in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
91 stemmen