Volledig scherm
© Busink

Bredanaar Terry C. handelde uit noodweer bij schietpartij op Brian Kuma

DORDRECHT - Bij de schietpartij op de Merwedestraat in Dordrecht waarbij op 5 mei Dordtenaar Brian Kuma om het leven kwam, heeft de verdachte Bredanaar Terry C. uit noodweer gehandeld. Dat zegt zijn advocaat op basis van gegevens uit het politiedossier.

Uit het dossier blijkt volgens advocaat Menno Buntsma dat op de plek van de schietpartij ongebruikte patronen zijn gevonden uit het machinegeweer van het slachtoffer. Dit zou het verhaal van hoofdverdachte C. bevestigen dat hij zich bedreigd voelde. Om zichzelf en zijn vriendin te beschermen, heeft hij geschoten. Vervolgens zou hij het machinegeweer van het slachtoffer hebben gepakt, wat volgens Buntsma verklaart dat er dna van zijn cliënt is aangetroffen op dat wapen. De vriendin van C. meldde eerder aan AD De Dordtenaar dat het zelfverdediging was.

C. is er na de schietpartij op Hemelvaartsdag vandoor gegaan. De politie hield een klopjacht en arresteerde diezelfde dag nog enkele personen die met de zaak te maken zouden hebben. C. meldde zich die avond zelf bij de politie en legde daar volgens Buntsma ook een bekennende verklaring af.

Volgens Buntsma wordt de zaak tegen zijn cliënt op 10 augustus voor het eerst bij de rechtbank behandeld. ,,De onderzoeken zijn afgerond. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld omdat nog aanvullend forensisch onderzoek nodig is.’’ Ook een medeverdachte die het wapen van C. heeft aangepakt na de schietpartij moet op 10 augustus voor de rechtbank verschijnen.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
20:45
Shakhtar DonetskSHA
away logo

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
673 stemmen