Volledig scherm
ANP Photo

Bredanaar moet stoppen met terroriseren RIVM

BREDA - De Bredanaar die al ruim anderhalf jaar lang het RIVM belaagt met een spervuur van telefoontjes, e-mails en bezwaarschriften, moet daarmee onmiddellijk stoppen.

Doet hij dat niet, dan krijgt hij een boete van 2.500 euro per overtreding, tot een maximum van 25.000 euro. Dat heeft de rechter in kort geding bepaald.

De man begon het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vorig jaar lastig te vallen. Aanleiding was een arbeidsconflict van het RIVM met zijn vriendin, die daar werkt. Het contact met de bedrijfsarts liep helemaal mis.

Vanaf dat moment begon de Bredanaar zijn totale onvrede over de communicatie van de zijde van het RIVM te verwoorden in talloze, vaak intimiderende telefoontjes, e-mails en klachten. Het RIVM moest er zelfs een aparte klachtencoördinator voor aanstellen.

Op sommige dagen raakte de telefooncentrale ook overbelast. Medewerkers voelden zich, ook in hun persoonlijke levenssfeer, bedreigd. De kort gedingrechter stelt het RIVM in het gelijk. De man mag twee jaar lang geen contact meer opnemen met medewerkers van het RIVM, op straffe van een dwangsom van 2.500 euro per overtreding.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
45'
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1016 stemmen